Dit zijn de andere website van Boehringer Ingelheim

Gezondheid

Kat met hoge bloeddruk

Eén op de vijf katten krijgt te maken met hypertensie, oftewel een hoge bloeddruk. Met name oudere katten krijgen hier veel mee te maken. Hypertensie bij de kat wordt wel de 'sluipmoordenaar' genoemd. Je hoeft er namelijk niets van te merken, terwijl het wel schadelijke gevolgen heeft.

Meer over hypertensie
Gezondheid

Signalen van pijn

Hoewel pijn voor niemand prettig is, heeft het een natuurlijke functie. Ook voor katten is pijn een duidelijk signaal: het geeft aan dat er iets mis is. Bij acute pijn, zoals na een ongeval of operatie, is de oorzaak vaak goed te achterhalen door de dierenarts.

Meer over pijn bij katten
Gezondheid

Signalen bij nierproblemen kat

Nieren hebben een belangrijke functie voor katten: ze zorgen ervoor dat je kat gezond blijft. Katten boven de acht jaar lijden in 35% van de gevallen helaas aan chronische nierziekte bij de kat.

Meer over chronische nierziekte
Gezondheid

Risicogroepen en oorzaken

Ongeveer 1 op de 250 katten hebben er last van: suikerziekte bij de kat. Er is geen specifieke oorzaak aan te wijzen. Wel kan iedere kat suikerziekte krijgen.

Meer over suikerziekte
Gezondheid

Herken kattenziektes

Eigenlijk moet je er niet aan denken: je kat is ziek. Dit kan variëren van de besmettelijke kattenziekte en niesziekte tot overdraagbare aandoeningen zoals kattenaids. Erfelijke kattenziektes bestaan ook, zoals heupdysplasie en hypertrofische cardiomyopathie. Naarmate je kat ouder is of overgewicht heeft, loopt hij meer risico om een van de progressieve kattenziektes te ontwikkelen, zoals nierziekte of suikerziekte.

Meer over gezondheidscontrole