Dit zijn de andere website van Boehringer Ingelheim

Verzorging

Kattenvoer en gewicht

Met de juiste voeding is je kat goed doorvoed en voorkom je dat hij te dik wordt. Katten zijn carnivoren: ze hebben meerdere keren per dag vlees nodig.

Meer over voeding
Verzorging

Actief met kattenkruid en kattenspeelgoed

Met de juiste voeding is je kat goed doorvoed en voorkom je dat hij te dik wordt. Katten zijn carnivoren: ze hebben meerdere keren per dag vlees nodig. Een volwassen kat voer je minimaal twee keer per dag zodat dit goed aansluit op zijn natuurlijke eetpatroon.

Meer over beweging
Verzorging

Kat wassen

Soms moet je een kat wassen als de situatie hierom vraagt. De kat kammen of borstelen zou daarnaast vaste prik moeten zijn. Hoe vaak je de kat zijn vacht verzorgt, hangt van verschillende zaken af. Wij geven tips voor de vachtverzorging van jouw kat.

Meer over vachtverzorging
Verzorging

Vlooien of teek bij je kat?

De vacht van je kat biedt een prettig verblijf voor vlooien en teken. Een regelmatige vlooienbehandeling, ontwormingskuur en check op een mogelijke teken horen bij de verzorging van een kat. Vooral omdat dit belangrijk is voor zijn gezondheid; zo kun je ergere kwalen voorkomen.

Meer over vlooien en teken
Verzorging

Verzorging katers en poezen

Verzorging van de oudere kat Een 20-jarige kat is tegenwoordig geen uitzondering meer. Helaas komen er wel veel ziektes voor onder oudere katten. Ongeveer 60% lijdt aan artrose, 33% aan chronische nierziekte en ongeveer 33% aan een hoge bloeddruk. Ook andere aandoeningen komen frequent vo...

Meer over verzorging oudere kat
Verzorging

Wormen bij je kat?

Wormen zijn inwendige parasieten die voor veel problemen bij je kat kunnen zorgen. Onder andere vlooien kunnen wormen aan je kat overdragen. Heb je vlooien bij je kat gevonden?

Meer over wormen

Anderen bekeken ook

Voeding

Met de juiste voeding is je kat goed doorvoed en voorkom je dat hij te dik wordt. Katten zijn ca...

Lees meer

Vachtverzorging

Soms moet je een kat wassen als de situatie hierom vraagt. De kat kammen of borstelen zou daarna...

Lees meer