• U bent hier
  • Home
  • Verzorging
Verzorging

Kattenvoer en gewicht

Met de juiste voeding krijgt je kat voldoende energie binnen, en voorkom je dat hij te dik wordt. Katten zijn carnivoren: ze hebben meerdere keren per dag vlees nodig.

Meer over voeding
Voeding
Verzorging

Actief met kattenkruid en kattenspeelgoed

Veel katten zijn gek op kattenkruid (catnip). Vermoedelijk omdat de geur van kattenkruid lijkt op feromonen die katten zelf afscheiden.

Meer over beweging
Beweging
Verzorging

Kat wassen

Soms moet je een kat wassen als de situatie hierom vraagt. De kat kammen of borstelen zou daarnaast vaste prik moeten zijn. Hoe vaak je de kat zijn vacht verzorgt, hangt van verschillende zaken af. Wij geven tips voor de vachtverzorging van jouw kat.

Meer over kat wassen
Vachtverzorging
Verzorging

Verzorging katers en poezen

Een 20-jarige kat is tegenwoordig geen uitzondering meer. Helaas komen er wel veel ziektes voor onder oudere katten. Ongeveer 60% lijdt aan artrose, 33% aan chronische nierziekte en ongeveer 33% aan een hoge bloeddruk.

Meer over verzorging katers poezen
Verzorging oudere kat
Bescherming van je kat

Parasieten bij je kat?

Veel katten vinden het heerlijk om buiten op avontuur te gaan. Tijdens deze avonturen komt jouw kat niet alleen in aanraking met andere katten, maar ook met bijvoorbeeld vogels, muizen en slakken. Wist jij dat dit soort dieren parasieten bij zich kunnen dragen en deze kunnen overdragen aan jouw kat?

Verder lezen
Parasieten
Verzorging

Vaccinatie van katten

Vaccineren is één van de belangrijkste preventieve maatregelen om je kat gezond te houden. Vaccinatie maakt gebruik van het natuurlijke afweersysteem van katten. Vaccinatie spoort het lichaam aan om antistoffen aan te maken, zodat je kat afweer opbouwt tegen een bepaalde ziekte. Op die manier helpt vaccinatie je kat te beschermen tegen schadelijke infectieziekten. Met vaccineren wordt bovendien vaak ook de kans verkleind dat je kat andere katten in de omgeving besmet met bepaalde ziektes.

Meer over vaccinatie van katten
Vaccinatie van katten

Anderen bekeken ook

Vachtverzorging

Vachtverzorging

Soms moet je een kat wassen als de situatie hierom vraagt. De...

Lees meer
Teken

Teken

Ze zijn klein, maar kunnen grote invloed hebben op de gezondh...

Lees meer
Verzorging oudere kat

Verzorging oudere kat

Een 20-jarige kat is tegenwoordig geen uitzondering meer. Hel...

Lees meer
Wormen

Wormen

Wormen zijn inwendige parasieten die voor veel problemen bij ...

Lees meer

© Cat Care 2022