Blog

Kat en vakantie

Waar moet je op letten in kattenpensions?

De vakantie staat voor de deur en je moet een belangrijke beslissing nemen: gaat de kat mee of blijft hij thuis? In de praktijk blijkt dat veel mensen hun kat toch thuislaten en een verzorger aan huis of een van de vele kattenpensions kiezen. Zo’n pension is vaak al ver van tevoren volgeboekt, zeker in de vakantieperiode. Reserveer dus op tijd. Kattenpensions moeten verder wel aan jouw eisen voldoen. Je wilt immers dat je dier goed wordt verzorgd. Een paar tips:

  • Ga van tevoren langs om kennis te maken met de eigenaar en om te vragen wat er gebeurt als je kat daar logeert. Als het nodig is, kun je dan bijvoorbeeld eigen voer meegeven?
  • Kattenpensions zijn verplicht het bewijs van vakbekwaamheid te hebben. Je doet er goed aan om hiernaar te vragen.
  • Bekijk de slaapplaatsen en de speelruimtes, zodat je een goede indruk krijgt van waar jouw kat verblijft. Het is belangrijk dat deze ruimtes schoon en warm (genoeg) zijn en dat er genoeg ruimte is om te spelen.
  • Houd er rekening mee dat kattenpensions ook eisen aan jou(w kat) kunnen stellen. Je kat moet doorgaans gevaccineerd zijn. Soms zijn aanvullende vaccinaties zelfs verplicht. Een chip kan ook worden verlangd.
  • Sommige kattenpensions vragen een bewijs van ontvlooien en ontwormen. Het is sowieso slim om je kat voor zijn verblijf een anti-vlooienbehandeling te geven omdat hij in het kattenpension met andere katten te maken krijgt.

Over vlooien en teken

Kat uit logeren

Voor sommige katten een ideale oplossing en voor andere juist helemaal niet: uit logeren gaan. Voordat je hiervoor kiest en drie weken op vakantie vertrekt, is het handig om een keer proef te logeren. Zo kun je bekijken of je kat het wel prettig vindt en het aankan; dat verschilt per dier. Ook kun je zo nagaan welke spullen er worden gemist op het logeeradres en of alle instructies helder zijn. Dan kun je met een gerust hart op vakantie, terwijl je kleine vriend in goede handen is!

 

Wist je kat..
Katten zich hechten aan hun baasje, aan hun huis en aan het ritme van hun dagelijks leven? Als je op vakantie gaat, is het daarom belangrijk dat je de beste oplossing voor jouw kat vindt!
 
Meer kattenweetjes
 

Verzorger aan huis

Katten hechten zich zeer aan hun eigen huis. Soms is het dus de beste oplossing om een verzorger aan huis te regelen. De buurman, je moeder, een vriend of andere bekende kan voor je kat zorgen. Misschien is er wel iemand op zoek naar een tijdelijk logeeradres. Zo kun je het mooi combineren en krijgt je kat extra aandacht terwijl jij weg bent.

Meer over kattenverzorging