Voor dierenartsen

Meedoen met de Maand van de Oudere Kat

Wat houdt de Maand van de Oudere Kat in?

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en ongemak voor hun baasjes. Helaas worden veel aandoeningen daardoor vaak pas in een (te) laat stadium ontdekt. Dit terwijl dergelijke aandoeningen meestal goed te behandelen zijn wanneer deze tijdig worden ontdekt. Daarom organiseert Boehringer Ingelheim jaarlijks de landelijke Maand van de Oudere Kat (MOK) campagne.

Met de MOK willen we het bewustzijn onder eigenaren over het welzijn van hun (oudere) kat vergroten en hen aansporen regelmatig met hun kat naar de dierenarts te gaan. Vooral met katten van 7 jaar en ouder. Om zeker te stellen dat de kat geen pijn of andere ongemakken heeft. Uiteraard is een gezondheidscontrole in de praktijk ook een goed moment om met katteneigenaren (nogmaals) het belang van preventieve zorg, zoals vaccinatie en parasietenbestrijding te bespreken.

Doelstelling MOK:

 • Aandoeningen bij katten van 7+ jaar op tijd ontdekken en behandelen
 • Verhogen bewustwording eigenaren over het welzijn van hun kat

AANMELDEN

Deelnemen aan MOK

Met deze campagne bereiken we meer dan 1 miljoen katteneigenaren in Nederland. We doen er alles aan om meer katteneigenaren te verleiden naar de praktijk te komen voor een gezondheidscontrole. En om jullie daarbij zoveel mogelijk te faciliteren.

Samen kunnen we de kwaliteit van leven van katten in Nederland verbeteren. Tijdens de MOK worden er per deelnemende praktijk gemiddeld 11 veelal chronische aandoeningen extra ontdekt. Er is een beperkt aantal MOK campagneboxen beschikbaar, dus wacht niet te lang want op = op!

Wat doet Boehringer Ingelheim?

 • Social Media campagne Dokter Kat
 • E-mail campagne katteneigenaren
 • Online marketing campagne Cat-care.nl
 • Versturen MOK-box: compleet pakket materialen voor de praktijk
 • Stap voor stap ondersteuning

Wat doe je in jouw praktijk?

 • Uitnodigen eigenaren van senior katten
 • Uitvoeren consult / gezondheidscontrole kat

Enkele voorbeelden:

 • Gebruik onze voorbeeldbrief om katten van 7 jaar en ouder uit te nodigen.
 • Gebruik onze social media toolkit om op Facebook jullie volgers op de hoogte te stellen van jullie deelname aan de MOK en hen op te roepen om langs te komen.

Het is uiteraard geheel aan jullie als praktijk om te bepalen welke dingen je wel of niet doet. Je kunt het zo uitgebreid of eenvoudig maken als jullie zelf willen. Iedere gecontroleerde kat is er één. Een deel van de deelnemende praktijken kiest ervoor om een speciale MOK-actie aan te bieden, zoals korting op het consulttarief, maar dat is geheel optioneel.

IK DOE MEE

Wat is de MOK box?

Iedere deelnemende praktijk ontvangt gratis de MOK-campagnebox bomvol nieuw ontwikkelde materialen die helpen de katteneigenaar te informeren en inspireren.

Waaronder:

 • Een uniek gezondheidsboekje dat de eigenaar helpt zijn kat tijdens elke fase van een kattenleven gezond en gelukkig te houden;
 • Een stevige displaybrochure met uitleg over de meest voorkomende aandoeningen bij senior katten (en waarom een vroege diagnose belangrijk is). Geschikt voor zowel wachtkamer als spreekkamer!
 • Een praktische stevige display met flyers inclusief uitnodiging om een afspraak bij jullie in te plannen;
 • De CATcare vragenlijst voor een snelle anamnese;
 • Een toepasselijk cadeautje om mee te geven na afloop van de gezondheidscontrole.

Uiteraard is dat nog niet alles. Laat je verrassen door de veelvoud aan gratis informatieve en ludieke materialen in de MOK-campagnebox! Meld je praktijk vandaag nog aan en ontvang de gratis MOK-box zo snel mogelijk! Let op: zo lang de voorraad strekt.

Bereik en help meer katteneigenaren en zorg voor een betere gezondheid van katten. Zowel voor, tijdens als na de Maand van de Oudere Kat! 

AANMELDEN


Voor vragen of verdere ondersteuning, neem contact op met jullie accountmanager of onze klantenservice via tel: 020 799 6950 of mail naar vetmedica.nl@boehringer-ingelheim.com. Bereik en help ook meer katten. Zowel voor, tijdens als na de Maand van de Oudere Kat!

Volg dokter Kat op Facebook          Volg dokter Kat op Instagram